Home » » Dlynd Gold Sacha Inchi Penawar Ajaib Segala Penyakit !

Dlynd Gold Sacha Inchi Penawar Ajaib Segala Penyakit !


Anda tercari-cari produk terbaik untuk merawat kesihatan? Kini muncul produk hebat untuk manfaat segala macam penyakit yang sedang meletop di pasaran. Hanya amalkan setiap hari, Insya Allah kesihatan diri anda akan lebih terjaga.

Produk ini khas untuk anda yang takut ubat, malas ke klinik atau hospital, takut jarum dan pembedahan. Atau anda fobia dengan pemeriksaan kesihatan sebab tak sanggup berhadapan kenyataan anda ada macam penyakit kritikal seperti barah (Kanser), buah pinggang, kencing manis, jantung, darah tinggi dan sebagainya.

Dlynd Gold Sacha Inchi 
(Seed Oil 500mg Softgel)

Sejak kebelakangan ini, sacha inchi semakin mendapat perhatian ramai dan ia berjaya disenaraikan sebagai salah satu ‘super food’ di dunia bermula dari tahun 2016. Walaupun ia baru diketahui ramai, sacha inchi, yang bermaksud ‘kacang Inca’, sebenarnya telah lama digunakan sejak 3000 tahun yang lalu oleh masyarakat Inca di Peru. Bukti masyarakat Inca menggunakan sacha inchi boleh dilihat pada pelbagai seramik dan makam masyarakat Inca.


Berdasarkan kepada catatan sejarah, para pahlawan Inca menggunakan minyak yang dihasilkan daripada benih sacha inchi disebabkan oleh manfaatnya yang pelbagai, serta nutrisinya yang kaya. Bagaimana rahsia masyarakat Inca iaitu salah satu peradaban kuno paling berkuasa di dunia yang tersimpan rapi di hutan Amazon mereka berjaya menembusi pasaran global pada zaman ini?


Dengan serangan makanan segera serta makanan ringan yang tidak mempunyai sebarang manfaat, sehingga menyebabkan ramai orang mendapat penyakit berat seperti kanser pada usia muda, masyarakat moden pada hari ini semakin sedar akan betapa pentingnya untuk kembali kepada sumber pemakanan semulajadi, seperti yang dipraktikkan oleh masyarakat zaman silam.
 

Pelbagai kajian juga menunjukkan bahawa ‘super food’ merupakan solusi terbaik bagi mengatasi masalah kesihatan yang kerap dijumpai pada masyarakat moden.

Kandungan nutrisinya lebih tinggi daripada minyak kelapa dara tambahan, dengan struktur minyak yang lebih lembut serta daya serapan yang lebih cepat. Kaya dengan iodin dan amino asid, Sacha Inchi juga mengandungi tahap vitamin A dan E (Alfa-Tokoferol) yang tinggi; menjadikannya antioksidan yang luar biasa dan sangat baik bagi anti-penuaan.


Sacha Inchi turut mengandungi Omega 3 (54%), Omega 6 (33.4%), dan Omega 9 (7.2%) yang dapat membekalkan protein.

Softgel ini mengandungi:

✅ Premium Quality minyak Sacha Inchi
✅ 100% pati minyak biji Sacha Inchi
✅ 100% bahan semulajadi, tiada bahan pengawet, tiruan dan pewarna
✅ Berbentuk kapsul Softgel
✅ Sebotol mengandungi 120 biji softgel

Sacha Inchi kaya dengan Omega 3 yang lebih tinggi berbanding dengan kandungan omega dalam ikan dan juga jenis-jenis pokok yang lain. 


Fakta tentang Sacha Inchi :

✅  Komponen utama asid lemak Omega 3, Omega 6 dan Omega 9 yang 17 kali ganda lebih power dari minyak ikan.

✅  Kaya dengan pelbagai nutrisi yang sesuai untuk mencegah pelbagai masalah kesihatan.

Manfaat Sacha Inchi Oil 
(Minyak Sacha Inchi)

Sacha inchi kaya dengan omega-3, omega-6, dan omega-9. Ia juga mengandungi vitamin A dan E, menjadikannya sumber antioksidan yang bagus. Antara manfaat pengambilan minyak sacha inchi secara teratur adalah:

✅  Mengawal Kolestrol
Kandungan asid lemak omega-3, omega-6, dan omega-9 yang ada membantu dalam merendahkan tahap kolestrol LDL (Low Density Lipoprotein, terlalu banyak akan membahayakan kesihatan) dan meningkatkan kolestrol HDL (High Density Lipoproteins, baik untuk kesihatan).

✅  Mengekalkan kesihatan mental
Asid amino tryptophan yang terkandung dalam sacha inchi meningkatkan pengeluaran hormon serotonin yang dikenal sebagai hormon penstabil mood. Ini amat membantu dalam mengekalkan kesihatan mental.

✅  Meningkatkan fungsi otak
Lebih kurang 60% kandungan otak kita adalah lemak. Bermaksud kita memerlukan lemak yang sihat dari sumber makanan seperti Sacha Inchi untuk membina membran sel otak dan menyuburkan sel-sel otak kita. Pengambilan omega-3 dapat meningkatkan konsentrasi dan mengurangkan keradangan otak yang menyebabkan masalah keletihan, kemurungan, dan ingatan.

✅  Mengawal berat badan
Tubuh manusia akan mengeluarkan hormon kortisol apabila mengalami tekanan untuk mengawal tekanan darah dan tahap insulin. Tetapi kortisol berlebih akan menyebabkan kita ingin makan secara berlebihan terutamanya makanan manis. Omega-3 terbukti dapat mengawal kortisol. Maka selera kita juga lebih terkawal.

✅   Mengekalkan kesihatan jantung
Aliran dan tekanan darah yang baik dan tahap kolesterol yang terkawal pastinya memberi kesan bagus kepada kesihatan jantung.

✅  Mengelak diabetes (Kencing manis)
Omega-3 yang ada turut mengawal tahap glukosa, sekaligus boleh mengelakkan diabetes.

✅  Meningkatkan kekuatan tulang
Kandungan omega-3 membantu tubuh menyerap kalsium secara optimum, sekaligus meningkatkan kepadatan tulang dan mengelakkan penyakit tulang seperti osteoporosis.

✅  Melancarkan kesihatan mata
Vitamin E, A dan omega yang ada melancarkan pandangan dan mengekalkan kesihatan mata.

✅  Mengurangkan sakit sendi
Kandungan nutrisi yang ada turut membantu dalam mengurangkan sakit sendi dan rheumatoid arthritis. Bagi menambahkan lagi manfaat, anda boleh mencampurkan minyak sacha inchi dengan halia.

✅   Mencantikkan kulit dan rambut
Omega3 dan vitamin E memainkan peranan penting untuk manfaat ini. Ia membantu dalam mengawal pengeluaran minyak pada kulit dan rambut, mengekalkan keanjalan kulit, membekalkan hidrasi kepada kulit dan rambut, melindungi kulit dan rambut daripada sinar matahari, dan memperbaiki kerosakan kulit dan rambut yang ada.

✔ Terdapat pelbagai lagi manfaat sacha inchi yang lain, namun manfaat-manfaat yang disenaraikan di atas merupakan manfaat asas ‘super food’ tersebut. Secara keseluruhannya, sacha inchi meningkatkan tahap kesihatan dan imuniti seseorang.

Kelebihan ini dapat membantu merawat dan mencegah masalah-masalah utama yang dihadapi oleh setiap tubuh badan. 

Paling terbaik, produk ini ada Sijil HALAL JAKIM, GMP dan kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Maka, anda tidak perlu ragu-ragu untuk mengamalkannya. Siap ada pelekat HOLOGRAM lagi sebagai bukti produk bukan tiruan.
 
Amalkan selama 6 bulan berturut-turut, Insya Allah kesihatan anda pasti ditahap yang cukup membanggakan.

Belanja diri anda untuk sihat dengan Sacha Inchi Softgel Seed Oil sekarng. InsyaAllah, "Cantik Di Luar, Sihat Di Dalam". 


Janganlah Risau, Dlynd Gold Sacha Inchi ada kelulusan sah dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Malah ada Sijil Halal JAKIM dan GMP produk. Maka, jangan tunggu lagi, Belanjalah diri Anda RM4.66 sehari untuk kesihatan mulai sekarang. Jangan tunggu sampai esok !


"Alhamdulillah... Sacha Inchi - Lebih Sihat, Lebih Bertenaga, Lebih Ceria, Sihat Cantik dan Kuat" Back to Nature !

Harga yang kami tawarkan untuk
sekotak Dlynd Gold Sacha Inchi  :-

✅  RM139.90 (Semenanjung Malaysia)
✅  RM159.90 (Sabah Dan Sarawak)
✔  Caj penghantaran RM8.00

Jumlah termasuk caj pos
RM147. 90  (Sem Malaysia) 
RM167. 90 (Sabah/Sarawak) 

🔴  Sebotol ada 120 softgel
🔴  Guna 2 biji pagi 2 biji malam
🔴  Tempoh sebulan (30 hari)
🔴  Gunakan sebelum makan


Untuk tempahan:

Share this article :
SELAMAT DATANG KE CMK MALL
 
Customer Service | +6010 8672810 (WhatsApp Only)
Copyright © 2020. CMK MALL | All Rights Reserved